home Nieuwsvideo's Heeft u het Tofste Toilet van Nederland?

Heeft u het Tofste Toilet van Nederland?

Heeft u een toilet met de wauw-factor? Zitten uw gasten bij u op een wel heel bijzonder toilet? Meld uw toilet dan aan bij de HogeNood-app en doe mee met de ‘Verkiezing Tofste Toilet van Nederland’! Hiermee vraagt de Maag Lever Darm Stichting samen met patiëntenverenigingen en partners op een ludieke manier aandacht voor het tekort aan openbare toiletten.

Crohn-patiënt Ricardo de Koning roept eigenaren van winkels, horeca en openbare gebouwen op om een toilet met de wauw-factor aan te melden bij een HogeNood-app en mee te doen. “Ik ben zelf Crohn-patiënt en ondervind regelmatig hoe vervelend het is dat er nauwelijks toiletten in de buurt zijn als ik onderweg ben. Met de Verkiezing Tofste Toilet van Nederland willen we de winkeliers en horecaondernemers in het zonnetje zetten die hun toilet openstellen voor iedereen die hoge nood heeft. Hopelijk is het toiletprobleem over een paar jaar opgelost”, aldus Ricardo.

Aanmelden voor het Tofste Toilet van Nederland

Kijk op waarkaniknaardewc.nl voor meer informatie en om uw toffe toilet aan te melden.

Voldoende openbare toiletten

Iedere Nederlander moet momenteel een openbaar toilet delen met meer dan 2.500 anderen. Dat is te veel. De Maag Lever Darm Stichting wil binnen vijf jaar overal voldoende openbare toiletten hebben in Nederland. Inmiddels zijn er diverse initiatieven gestart om dit te realiseren, waaronder de HogeNood-app. Met deze app is het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet snel en gemakkelijk te vinden. De app laat de route naar het toilet zien, geeft het soort voorzieningen (wel/niet rolstoeltoegankelijk) weer en biedt reviews van eerdere bezoekers.

Crohn-patiënt Ricardo de Koning roept eigenaren van winkels, horeca en openbare gebouwen op om een toilet met de wauw-factor aan te melden bij een HogeNood-app en mee te doen. “Ik ben zelf Crohn-patiënt en ondervind regelmatig hoe vervelend het is dat er nauwelijks toiletten in de buurt zijn als ik onderweg ben. Met de Verkiezing Tofste Toilet van Nederland willen we de winkeliers en horecaondernemers in het zonnetje zetten die hun toilet openstellen voor iedereen die hoge nood heeft. Hopelijk is het toiletprobleem over een paar jaar opgelost”, aldus Ricardo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *