home Nieuws Eerste Nationale Horecadag groot succes

Eerste Nationale Horecadag groot succes

Dinsdag 21 mei is de eerste Nationale Horecadag officieel afgetrapt in Amsterdam. KHN voorzitter Robèr Willemsen opende de dag met een rondleiding voor de pers bij Ron Blaauw’s Gastrobar Oriental. Tijdens Nationale Horecadag openden honderden horecabedrijven in Nederland hun deuren voor werkzoekenden en geïnteresseerden om te laten zien hoe leuk werken in de horeca is.

Ongeveer 300 horecabedrijven hebben de deuren geopend voor publiek dat achter de schermen wil kijken. Diverse activiteiten worden georganiseerd om een goed beeld te geven van wat werken in de horeca inhoudt. Bezoekers namen deel aan rondleidingen, kookworkshops, cocktail cursussen en speurtochten…

Blaauw College

Ook Ron Blaauw heeft de Nationale Horecadag omarmd. Met zijn Ron Blaauw College leidt mensen met een uitkering op als basiskok. Na 13 weken kunnen deelnemers aan de slag in de keuken van Ron Blaauw of een van de andere deelnemende horecabedrijven. Enthousiaste studenten vertellen de bezoekers hun keuze voor omscholing topkok. Het succes van het Blaauw College is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens Nationale Horecadag hebben de Rabobank en gemeente Amsterdam bekend gemaakt om een bijdrage te leveren aan dit initiatief.

Meer dan welkom in de horeca

Volgens Blaauw is het eenvoudig voor werkzoekenden: “Voor de horeca draait het maar om één ding: de glimlach op het gezicht van je gasten. Iedereen die daaraan bij wil dragen is meer dan welkom om in onze branche te komen werken.” Blaauw organiseert deze dag onder andere een kookworkshop dim sum.

Hamburgers a la Kranenborg

Topkok Robert Kranenborg vertelt enthousiast over de beste burger in town, ooit ontstaan uit zijn foodtruckconcept. Inmiddels heeft hij nu drie Thrill Grill restaurants. In Amsterdam konden de deelnemers aan de Nationale Horecadag de fijne kneepjes zien van een hamburger bakken ‘de casual way’. Kranenborg over de Nationale Horecadag: “Het biedt een prachtig podium om te laten zien dat wij meer zijn dan een hamburger fastfood restaurant. We bieden kwaliteit en uitdaging om mensen te verleiden bij ons te komen en blijven werken.”

Vervolg in 2020

De Nationale Horecadag krijgt volgend jaar een vervolg. Lennart Maas, organisator van Nationale Horecadag, maakt direct de datum bekend: de derde dinsdag van mei 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *