home Nieuws LandgoedKeuken Utrecht zet duurzame missie voort met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht zet duurzame missie voort met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het seizoen. De verpakkingen zijn ook duurzaam en volledig biologisch afbreekbaar zijn, waardoor LandgoedKeuken Utrecht perfect aansluit bij de huidige vraag naar biologische producten. Het restaurant en de winkel aan de Korte Jansstraat 5 borduren zo voort op de duurzame missie van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt: behoud de natuur op natuurlijke wijze.

Groeiende behoefte

Vanaf het begin van dit jaar verzorgt LandgoedKeuken Utrecht ook To Go. Dit betekent dat onder andere biologische broodjes en salades elke dag vers gemaakt klaarstaan om mee te nemen voor onderweg of thuis. De verpakkingen die worden gebruikt, zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals palmblad, mais en suikerriet en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Je kunt ze zo bij het groenafval weggooien. LandgoedKeuken Utrecht sluit daardoor perfect aan bij de groeiende behoefte van de consument, die jaarlijks meer uitgeeft aan biologische consumptie buitenshuis. Biologisch eten wordt vaak nog geassocieerd met ‘duur’, maar bij LandgoedKeuken Utrecht worden de prijzen laag gehouden omdat veel producten van eigen land afkomstig zijn. Je eet er gezond, (h)eerlijk en voor een faire prijs. In de toekomst hoopt de familie landelijk meerdere vestigingen te openen.

Duurzaam familielandgoed

LandgoedKeuken Utrecht is een onderdeel van Heerlijkheid Mariënwaerdt, een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig gebied met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. Het is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit uit zich onder meer in de respectvolle manier waarop er wordt omgegaan met de natuur, het land en alles wat daarop leeft. De akkerbouw en veeteelt gebeuren geheel biologisch, zonder gebruik van chemicaliën of onnodige medicijnen.

LandgoedKeuken Utrecht

De baron en barones van het landgoed besloten in 2018 hun vleugels uit te slaan. In de schaduw van de Domtoren vonden zij een perfect monumentaal pand om hun droom te kunnen verwezenlijken en openden zij in november 2018 LandgoedKeuken Utrecht. Een plek waar iedereen zich welkom voelt en de sfeer proeft van het heerlijke buitenleven. In het winkelgedeelte tref je heerlijke landgoedproducten, zoals kaas, jams en chutneys, voor in de eigen (landgoed) keuken. In het keukengedeelte wordt er dagelijks ontbijt en lunch geserveerd. Vanaf acht uur staat een landelijk ontbijt klaar met vers gebakken brood, eieren of huisgemaakte granola. Het brood, zuiver geproduceerd en zonder broodverbeteraars, is van bakkerij Vanmenno uit IJsselstein. Ook desembroden van Vanmenno liggen elke dag vers gebakken in de Landgoedwinkel. De Frisian Holsteiner koeien op het landgoed geven de melk voor de landgoedkazen uit eigen kaasmakerij. Daarmee worden de lekkerste lunchspecialiteiten gemaakt. Alle producten zijn 100% biologisch en afkomstig van het landgoed, waar de familie het EKO keurmerk Goud voor heeft ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *