home Nieuws Restaurant Pure C** winnaars ‘Dobla Pastry Battle’ 2020

Restaurant Pure C** winnaars ‘Dobla Pastry Battle’ 2020

De laatste dag van de Nationale Kampioenschappen zit erop! Horecava werd vandaag afgesloten met de Dobla Pastry Battle; een spannende patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals. Het duo van Leendert Klaassens ging de strijd aan tegen vijf andere teams.

Deze leermeester en leerling hebben prachtig gepresteerd en hebben gelijk bij de friandises een goede impressie gemaakt op de jury. Volgens de juryleden hebben zij de eerste plek kunnen veroveren door uitstraling, techniek en werkwijze. De tweede plek is behaald door Gijsbert van de Kraats en Youri Nogarede van Grand Hotel Karel V. Op de derde plek is Bas van Kranen en Dimitris Houlis van Restaurant Bord’Eau** geëindigd.

Tijdens deze Dobla Pastry Battle werd het thema “All Time Favorites” gehanteerd; klassieke gerechten in een nieuw jasje steken die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken. Deze kampioenschap bestond vandaag uit twee rondes: in de eerste ronde werden zoete friandises geserveerd en in de tweede ronde werden de teams gevraagd om een hazelnootschuimtaart te maken. 

Organisatie
‘The Dobla Pastry Battle’ wordt door Dobla in diverse landen georganiseerd, de Nederlandse editie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Dobla in Alkmaar staat garant voor top-patisserie; niet alleen bonbons en taarten, maar ook honderden andere chocoladeproducten in allerlei vormen, maten en smaken. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. Zie voor meer informatie resp. www.dobla.com en www.gastronomischgilde.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *