home Nieuws SVH benoemt Horeca Academie tot ambassadeur opleider voor de Engelstalige koksopleiding

SVH benoemt Horeca Academie tot ambassadeur opleider voor de Engelstalige koksopleiding

Op donderdag 16 januari is de Horeca Academie op de Horecava door SVH benoemd als ambassadeur opleider van de Engelstalige koksopleiding. De Horeca Academie is in maart 2019 met de opleiding Professional Chef gestart en maakt hierbij gebruik van de Engelstalige leermiddelen van SVH. De vakschool voor horeca is de eerste in Nederland die een Engelstalige koksopleiding aanbiedt.

De vraag naar vakbekwame koks vanuit de horecabranche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet- Nederlandssprekende mensen, heeft ervoor gezorgd dat de Horeca Academie de keuze heeft gemaakt om een niet bekostigd volledig Engelstalig traject te starten.

‘De vraag vanuit de horecabranche is voor ons de leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en trainingen. Als opleider is het belangrijk om niet achter de feiten aan te lopen. De horecabranche bepaalt wat er daadwerkelijk nodig is. Het is gewoon te gek voor woorden om te zien hoe veel horecabedrijven op zoek zijn naar vakbekwame medewerkers en hoe veel niet-Nederlandstalige potentiele studenten aan de zijlijn staan te springen om opgeleid te worden als kok.’ Zegt de directeur van de Horeca Academie Antoine Defesche.  

‘De horecabranche heeft onafhankelijke opleiders zoals de Horeca Academie nodig om snel in te spelen op wat er echt nodig is. Zeker in een tijd als deze, waar de horeca steeds belangrijker wordt voor de Nederlandse economie, moeten opleiders snel kunnen schakelen. Met Engelstalige opleidingen kunnen opleiders en SVH samen een nieuw instrument inzetten om nog meer mensen vakbekwaam aan het werk te krijgen in onze branche.’  Aldus directeur van SVH, Ricardo Eshuis

Inmiddels zijn er al twee groepen Engelstalige studenten gestart met hun koksopleiding Professional Chef level 2 aan de Horeca Academie. De studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast als leerlingkok in een leerbedrijf. Voor veel horecabedrijven is deze opleiding een uitkomst. Deze bedrijven kunnen hun niet-Nederlandssprekende assistent koks of afwassers een opleiding bieden om zich verder te ontwikkelen. Ook zijn er studenten die nog niet uit het werkveld komen en zich straks op de arbeidsmarkt kunnen profileren als vakbekwame kok. De opleiding is op het moment op de locatie van de Horeca Academie in Den Haag te volgen en zal in het voorjaar ook op de locatie in Houten (Utrecht) starten. In september 2020 start de Horeca Academie met de vervolgopleiding Professional Chef level 3.

De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. De Horeca Academie specialiseert zich in opleidingen die horeca gerelateerd zijn en past daarop het onderwijs aan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *