home Nieuws Horeca uitzender Mise en Place start activiteiten weer op

Horeca uitzender Mise en Place start activiteiten weer op

Mise en Place, één van de oudste en meest toonaangevende spelers op het gebied van flexibel horeca personeel, start haar Nederlandse activiteiten weer op na een korte periode van afwezigheid. Op vrijdag 17 april jongstleden zag de directie zich genoodzaakt om het faillissement aan te vragen voor de Nederlandse tak van het bedrijf, als gevolg van de corona crisis.

“Na een zware periode, waarin we afscheid hebben genomen van collega’s en partners waarmee we al jaren samenwerkten, was er tijd nodig voor bezinning”, aldus CEO Charles van Goch. “Na een korte pauze zijn we ons gaan oriënteren op de toekomst. We leven in deze onzekere tijden mee met onze relaties en vrienden in de hotellerie, catering en event branche. Echter wij geloven ook dat er betere tijden aan zullen komen. We zijn nu 26 jaar talent ontwikkelaar voor de hospitality branche en met deze schat aan ervaring zijn we er vanaf vandaag weer voor al onze partners. We blikken weer vooruit om de branche te ondersteunen met flexibele, gastvrije horecatalenten.”

Mise en Place start op met een aangepast businessmodel. Zo zal de horeca-uitzender zonder een kantorennetwerk gaan werken, en een model hanteren waarbij studenten in poules worden ondergebracht en worden aangestuurd door ‘job managers’. De focus op training en ontwikkeling wordt vergroot. “We blijven ons onderscheiden door onze kwaliteit, onze leveringsgarantie en onze mensgerichte cultuur. Door de aanpassingen in ons business model zijn we echter meer future proof”, benadrukt operationeel directeur Paul Vosters: “We kijken ernaar uit om met een klein kernteam van bekende gezichten onze relaties weer te bedienen.”

Weer honderd procent in eigen beheer
Eind mei was er berichtgeving in de vakmedia over een doorstart van Mise en Place door een andere organisatie. Vanaf vandaag worden alle activiteiten echter weer uitgevoerd door het eigen management onder begeleiding van oprichter Charles van Goch. 
Internationaal is de Mise en Place groep nog steeds actief in België en het Verenigd Koninkrijk. Ook de andere ondernemingen in de groep, waaronder Staffable Payroll, netwerkorganisatie Servicecenter 4Hospitality en trainingsbedrijf Q-staff, draaien naar omstandigheden goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *