home Nieuws Nederlandse Horecaprijzen 2020

Nederlandse Horecaprijzen 2020

Horeca zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding! Horecagelegenheden maken daarom kans op een felbegeerde Awards in hun provincie, en in een aantal categorieën zelfs per gemeente! De details per categorie vind je elders op deze pagina. Een vakjury kiest uit de provinciewinnaars de landelijke winnaars. Vanaf 1 oktober tot en met 11 november 2020 kan er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. 

Waarom gaat deze verkiezing in deze bijzondere tijden toch door?
De Nederlandse Horeca Prijzen 2020 zijn juist een middel dat kan helpen om deze crisis door te komen. Daarom gaat deze verkiezing gewoon door. Juist nu is het belangrijk dat de horecagelegenheden laten zien dat jullie de leukste en beste zijn, want jullie zijn onmisbaar in onze samenleving. Jullie zijn de ambiteuze mensen die er niet alleen voor zorgen dat mensen een leuke dag hebben, maar zorgen er ook voor dat iedereen kan genieten van een lekker hapje en een drankje. Jullie zijn de kers op de taart en verdienen dit podium!

Meedoen
Meld je hier aan om deel te nemen aan de Nederlandse Horeca Prijzen. Deelname aan de verkiezing is gratis. 
 

Categorieën
Categorieën met titels per gemeente, provincie en landelijk:

 • Cafe van het Jaar
 • Restaurant van het Jaar
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/Broodjeszaak van het Jaar
 • Sportkantine/Clubhuis van het Jaar

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde.  Horecagelegenheden maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een horecagelegenheid kan natuurlijk ook beide titels winnen.

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

Categorieën met titels per provincie en landelijk:

 • Hotel van het Jaar 
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • IJssalon van het Jaar
 • Tanksstations met shop

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

Voor alle categorieën geldt:
Horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen een Gold Award ontvangen.

Als genomineerde met minimaal 30 stemmen maak je naast een Award ook nog eens kans op een hele toffe prijs, namelijk 2 tickets naar Ibiza! Deze prijs wordt verloot onder alle genomineerden met minimaal 30 stemmen.  

Stemronde
Vanaf 1 oktober tot en met 11 november 2020 kan iedereen via https://www.horecaprijzen.nl stemmen op zijn of haar favoriete Horeca-gelegenheid. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen: 

 1. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
 2. Apple Earpods
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen:

 1. Waardebon van je favoriete restaurant naar keuze t.w.v. €150,-
 2. Een Gratis Dag Wellness toegang voor 2 personen voor een Wellnessresort in het midden van het land. 
 3. Waardebon Bol.com t.w.v. €100,-

Award Festival voor alle (gemeente)winnaars
Uiteraard komt er weer een Award Uitreiking. In 2019 was er een heus Award Festival in Studios Aalsmeer. Gezien de bijzondere tijden maken we later bekend hoe de uitreiking voor deze editie gaat plaats vinden.

Organisatie & Partners
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners  Horeca Netwerk, Gastronomie en Horeca Vizier. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de AD Publieksprijs bij de Musical Awards).

AANMELDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *