Het belooft een spannend jaar te worden voor de Sterklas. Door de pandemie is creativiteit gevraagd, maar aan de motivatie van de docenten en de ambitie van de nieuwe Sterklassers zal het niet liggen. In deze nieuwsbrief komen de onderwerpen: Vrienden van de Sterklas, Sterklas 2020, Nieuwe Sterklassers en de Super Sterklas workshop aan bod. Bekijk leuke filmpjes voor een ‘letterlijk’ kijkje in de keuken van de Sterklas!

Vrienden van de Sterklas bouwen aan de toekomst Voor een tophoreca met toekomst hebben we hoog opgeleide jonge koks nodig. En daarvoor een topopleiding. De SVH Meesterkoks begonnen niet voor niets ruim 20 jaar geleden met de Sterklas-opleiding. De Sterklas is nog steeds een unieke, uitdagende opleiding voor de jonge toppers. De stichting Sterklas is een non-profit organisatie. Alleen door samen te werken met partners in de branche kunnen we de basis blijven leggen voor de toekomst: een horeca op top niveau!. De Sterklas doet daarom een beroep op bedrijven en organisaties Wordt vriend van de stichting Sterklas. Help ons. Juist nu. Uw bericht is welkom via info@sterklas.com! Hartelijk dank Vrienden van de Sterklas! We danken de volgende bedrijven die op ons verzoek meteen hun steun toezegden: Les Fruits Rouges, Miele, Nestlé Professional, Nice to Meat, Van Drie Group, Vanilla Venture |

Sterklas 2020 op 1,5 meter van start
Met een lunch in het Pulitzer Amsterdam startte op maandag 14 september 2020 de nieuwe Sterklas. “Dit wordt in elk geval een bijzonder jaar,” aldus Sterklas voorzitter Jeroen Robberegt. “We hebben veel workshops en activiteiten gepland maar we moeten zien wat en hoe we ze kunnen gaan realiseren. Dat is nog wel een uitdaging.” De SVH Meesterkok benadrukte dat de komende twee jaren van alle partijen flexibiliteit vragen. Hij beloofde de ambitieuze en talentvolle Sterklasser niettemin een top opleiding en twee leerzame jaren.
De talentvolle jonge koks genoten van gerechten die waren bereid door twee SVH Meesterkoks, Niels van den Berg en Jeroen Robberegt. Bij de lunch waren naast het bestuur van de Sterklas de opleidingsmanager en een docent van ROCvanAmsterdam aanwezig. Pulitzer Amsterdam zorgde ervoor dat de lunch voldeed aan de Covid-19 en 1,5 meter richtlijnen. Bekijk hier het filmpje!

Nieuwe Sterklassers barsten van de ambitie
Ondanks de uitdagingen rond Covid-19 en de maatregelen die zijn genomen barsten de nieuwe Sterklassers van de ambitie. Kijk in dit filmpjewie ze zijn, in welke toprestaurants ze werken en waarom ze voor de Sterklasopleiding hebben gekozen.
Super Sterklas workshop
SVH Meesterkok Alain Alders gaf recent een workshop aan de Sterklas. De ambitieuze Sterklassers verdiepten zich bij Vanilla Venture nieuwsgierig in de nieuwe Sosa producten en alle mogelijkheden die ze bieden. Een workshop op hoog niveau en een workshop waarvoor je, volgens Alain Alders, eerst de klassieke basis moet beheersen. Er ging een wereld open voor de jonge Sterklas talenten. Bekijk het filmpje!
