home Nieuws TOA en WHOA regeling nu beschikbaar

TOA en WHOA regeling nu beschikbaar

Het kabinet heeft twee mooie instrumenten in het leven geroepen om ondernemingen die weer financieel gezond kunnen worden en voldoende levensvatbare bedrijfsactiviteiten kunnen ontplooien te ondersteunen, namelijk de TOA (Time-Out-Arrangement) en de WHOA(Wet Homologatie Onderhands Akkoord).

Het TOA-krediet is een nieuw kredietinstrument dat achtergesteld vermogen gaat verstrekken en zo bijdraagt aan het buffervermogen. De uitvoering van het TOA-krediet wordt belegd bij Qredits en zal alleen in combinatie met een WHOA traject worden uitgekeerd.

De WHOA helpt ondernemers om een akkoord met schuldeisers (en aandeelhouders) tot stand te brengen. Hierdoor worden schulden gesaneerd en faillissementen voorkomen. De rechter kan straks een akkoord bevestigen (homologeren), waardoor schuldeisers (of aandeelhouders) die niet met het akkoord hebben ingestemd toch aan het akkoord worden gebonden. Voorwaarden zijn dat wordt voldaan aan de in de WHOA aan het akkoord gestelde eisen en dat er voldoende steun bestaat voor het akkoord.

Wij van HorecaAdviesBureau.nl hebben ons hier vorig jaar al in verdiept en zijn een samenwerking aangegaan met o.a. het Ministerie van Economische Zaken, Hoens & Souren advocaten en Hermes-Advisory, welke is gespecialiseerd in financiële expertise bij geschillen, bij uitstek de beste adviseurs om deze moeilijke procedures in jou vakgebied te begeleiden.

Niet ieder bedrijf kan in het WHOA traject, dus voor wij een kostbaar traject met je aangaan kunnen wij eerst een QuickScan doen. Blijkt jouw bedrijf niet geschikt voor het WHOA traject, zijn er nog vele andere mogelijkheden waar wij samen met jou naar kunnen kijken.

Er is 200 miljoen beschikbaar voor het gehele MKB in de TOA, zorg dat je er op tijd bij bent, want die pot gaat zeker leeg, maar wanneer….

Bert van Doorn

Partner HorecaAdviesBureau.nl

info@horecaadviesbureau.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *