home Nieuws Kun jij je meten met deze sterrenchefs?

Kun jij je meten met deze sterrenchefs?

Steeds meer mensen ontdekken het nieuwe online kookconcept Koken Met Sterrenchefs. In eigen huis koken als een pro onder leiding van een bekende chef, is een kans die foodies niet aan zich voorbij laten gaan. Elke kookworkshop wordt door een andere chef gegeven: op 19 maart a.s. Dennis Kuipers (Vinkeles*) en op 2 april Edwin Vinke (De Kromme Watergang**).

De behoefte om samen iets te doen is in tijden van corona groot. Koken Met Sterrenchefs ontving de afgelopen maand vele enthousiaste reacties van deelnemers die zich via livestream en chat verbonden voelden met de andere deelnemers en chefs. Zij gingen fanatiek aan de slag in hun eigen keuken met de uitdaging een heuse sterrenmaaltijd te bereiden. En uiteraard om de tussentijdse quiz te winnen. 

Food for the mind
Lekker eten en je verbonden voelen met anderen is precies waar de kookworkshop om draait, volgens Karen Olthof-de Boer, eigenaar van Eat2Gather. “Ik zie Koken Met Sterrenchefs als de digitalisering van culinaire belevingen”, legt ze uit. “Eat2Gather staat al bijna 14 jaar voor mensen bij elkaar brengen door middel van eten. Koken Met Sterrenchefs biedt een unieke ervaring via livestream door gebruik van de app The Tasting Games. De workshop is echt ‘food for the mind’ en dat hebben we op dit moment allemaal nodig.”

Frank van Oirschot, oprichter van The Tasting Games en CEO van EXMachina: “De Tasting Games-app is een gamificatie van culinaire ervaringen. Tijdens Koken Met Sterrenchefs wordt de app gebruikt als leuk en leerzaam quizelement, wat echt een mooie toevoeging is aan het kookconcept.”Van welke chef leer jij het vak?
Op vrijdag 19 maart deelt Dennis Kuipers (restaurant Vinkeles) zijn vakkennis met de deelnemers aan de online workshop. Daarna is Edwin Vinke leermeester op vrijdag 2 april. Voor vrijdag 16 april wordt de chef nog bekendgemaakt. Kun jij je meten met deze sterrenchefs en schotel jij je vrienden, partner of gezin straks een dijk van een maaltijd voor?

19 maart: Dennis Kuipers
 
Dennis Kuipers is sinds 2009 executive chef van restaurant Vinkeles in hotel The Dylan in Amsterdam. Samen met Jurgen van der Zalm (chef de cuisine) kookt hij op sterrenniveau de mooiste gerechten. Zijn theorie is, dat wanneer je de beste ingrediënten gebruikt, je niks anders meer nodig hebt. Je laat de ingrediënten voor zichzelf spreken. Deze stijl gaat om simpliciteit.
MEER INFO EN TICKETS BOEKEN
(LET OP: boeken t/m 13 maart)
2 april: Edwin Vinke
 
Edwin Vinke is een ambassadeur van Zeeuws-Vlaanderen en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang. Zijn keuken draait om superieure seizoensproducten en producten uit de zee. Speciaal voor Koken Met Sterrenchefs kookt hij een volledig vegetarisch menu in combinatie met prachtige producten uit de zee. De manier waarop hij wortel de structuur van vlees geeft door het te roken, is opmerkelijk.
MEER INFO EN TICKETS BOEKEN
(LET OP: boeken t/m 27 maart)

Hoe het werkt
 

Meedoen is eenvoudig en leuk! Zo werkt het:

  • Ga naar de website www.kokenmetsterrenchefs.nl
  • Kies de datum waarop je favoriete sterrenchef een kookworkshop geeft
  • De Fresh Box met ingrediënten wordt thuis afgeleverd
  • Je ontvangt een instructiemail voor het spelen van het spel en welke voorbereidingen je moet treffen in de keuken
  • Het koken en quizzen op het afgesproken tijdstip kan beginnen

De kookworkshop duurt van 17.30 tot 21.30 uur.
Kosten: € 59,50 p.p. (minimale deelname 2 personen)

De sterrenchef en de co-host begeleiden de deelnemers via een livestream, die te volgen is op je laptop. Tussendoor zijn er korte pauzes om het voor- en hoofdgerecht te proeven en de quizvragen te beantwoorden via de app. Achteraf geniet je van het heerlijke dessert dat je zojuist hebt bereid.

Maak kans op een diner in een sterrenrestaurant
Koken Met Sterrenchefs is extra leuk om samen te doen met je partner, gezin, vrienden, kookclub of collega’s. Wie had de meeste vragen goed? Diegene wint een sterrendiner voor twee in het restaurant van de desbetreffende chef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *