home Nieuw product ZUIVR brengt ’s Werelds eerste groene olijfbier naar Nederland.

ZUIVR brengt ’s Werelds eerste groene olijfbier naar Nederland.

Een ambachtelijk bier gemaakt met 100 procent natuurlijke ingrediënten en glutenvrij. Het unieke brouwsel wordt gemaakt van verschillende inheemse Spaanse olijven. ZUIVR levert op dit moment twee productlijnen van deze innovatieve mediterrane drank, The Original One en The Empeltre One. Ze zijn te verkrijgen in delicatessenwinkels, slijterijen en horeca.

OLIBA Green Beer is de producent van ’s werelds eerste olijfgroene bier. Het is binnenkort verkrijgbaar in de hele Benelux door een distributieovereenkomst tussen Zuivr en Brighe Export Import. De Nederlandse markt kan nu als eerste  genieten van het innovatieve en ambachtelijk gebrouwen olijfbier gemaakt met inheemse Spaanse olijven. The Origial One wordt gemaakt met verschillende olijfvarianten uit de Pyreneeën. The Empeltre One wordt gebrouwen met Empeltre-olijven uit de regio Aragón. Beide biertjes zijn te koop in delicatessenwinkels, slijterijen en horeca in 33 en 75cl flessen. Na de introductie in Nederland zullen België en Luxemburg snel volgen. 

Niet zomaar een bier

Katja van den Hoof, oprichter en verantwoordelijke van ZUIVR is blij met het vertrouwen van OLIBA en BRIGHT. “Onze samenwerking is een welkome aanvulling op ons assortiment. Het voelt als een gloednieuw begin in een nieuwe wereld”. Katja stelt: “vanaf het moment dat ik Oliba Green Beer in handen kreeg, voelde ik hoe bijzonder dit product is. Het is niet zomaar een bier, het is echt iets unieks. Dat voel en proef je!”. De missie van ZUIVR is om mooie, unieke en pure producten een podium te geven zodat ze kunnen groeien en de pure aandacht krijgen die ze verdienen. “Ik wens heel veel mensen het plezier van dit unieke, mooie zuivere bier. Kwaliteit van leven is waar we voor staan, en daar horen ook bijzondere kwaliteitsproducten als Oliba bij”. 

Ambachtelijk en glutenvrij

Het hele OLIBA Green Beer-assortiment is gemaakt volgens de Bohemian Pilsner-stijl, oorspronkelijk afkomstig uit Tsjechië. Pilsmouten van hoge kwaliteit en Tsjechische hop zoals saaz zijn gebruikt om een verfrissend en soepel 5% alcoholproduct te leveren. Bovendien is OLIBA een glutenvrij bier, een feit dat de smaak niet aantast en het geschikt maakt voor coeliakiepatiënten.  “The Original One” is een licht bier met een soepele en bijzondere smaak met een aantrekkelijke groene kleur en een verfijnd aroma met een subtiele olijftouch. “The Empeltre One” is intenser dan zijn zus, zowel wat betreft romigheid als intensiteit van smaak en kleur. Verschillen gekenmerkt door de olijfsoort die als basis wordt gebruikt: de Empeltre. 

Sandra López Perea, manager Bright Export Import, benadrukt dat “de groene trend naar Nederland komt dankzij Zuivr, een bedrijf dat zich inzet voor verschillende en hoogwaardige producten. De synergie tussen Zuivr en Bright was vanaf het begin totaal en culmineerde in de lancering van Oliba Green Beer in Nederland en binnenkort ook in België en Luxemburg”. 

Passie voor olijven en bier
 
Deze mediterrane drank, uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten, is ontstaan uit de combinatie van de twee passies van de Spaanse producent Ivan Caelles: olijven en bier. In mei 2020 bracht hij “The Original One” op de markt. Ivan verraste de wereld met een olijfbier dat opvalt door zijn aantrekkelijke en bijzondere groene kleur, door zijn aroma en de uitgebalanceerde smaak en met een vleugje olijf. “The Empeltre One” is het tweede biertje van Oliba Green Beer, gemaakt met Empeltre-olijven, geteeld en verzameld door het premium olijvenmerk Mis Raíces, afkomstig uit Bajo Aragón. 

Oliba Green Beer biedt met deze twee aantrekkelijke producten een mooie aanvulling op de markt van ambachtelijke gebrouwen bieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *