home Nieuws Rotterdam duurste stad voor een pannenkoek met suiker in Nederland

Rotterdam duurste stad voor een pannenkoek met suiker in Nederland

De herfst is onlangs begonnen en wat past daar nou beter bij dan een ouderwetse pannenkoek. Wie in Nederland een pannenkoek met suiker bestelt bij een pannenkoekenrestaurant, betaalt gemiddeld € 6,68 voor een pannenkoek. Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen van pannenkoekenrestaurants in de vijf grootste steden van Nederland.

Wie denkt dat Amsterdam de duurste stad is om een pannenkoek te bestellen, heeft het mis. Gemiddeld gezien zijn de duurste pannenkoeken verkrijgbaar in Rotterdam. In Rotterdam betaal je gemiddeld maar liefst €6,92 voor een pannenkoek met suiker. Gevolgd door Den Haag waar de gemiddelde prijs €6,90 bedraagt. De middenmoot wordt aangevoerd door Utrecht en Amsterdam, waar je €6,71 en €6,57 kwijt bent. Wie niet te veel voor een pannenkoek met suiker wil uitgeven, kan het beste een bezoek brengen aan Eindhoven. In deze stad kost een pannenkoek met suiker gemiddeld €6,28 per stuk. Volgens de website van NSfavourites is de lekkerste traditionele pannenkoek verkrijgbaar bij restaurant ‘Oma Toos’ in Den Haag.

“Pannenkoeken zijn erg in trek deze periode van het jaar. Veel van onze gasten vragen ons waar ze terecht kunnen voor een lekkere en betaalbare pannenkoek wanneer ze in onze vakantiehuizen in Nederland verblijven”, alsdus Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes.

Onderzoeksmethode

Om de gemiddelde prijzen te bepalen, werd de gemiddelde prijs van de vijf eerste resultaten op Tripadvisor met de zoekterm ‘Pannenkoek’ onder de vijf grootste steden in Nederland onderzocht. Onder de vijf grootste steden van Nederland vallen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Noot voor redactie (niet voor publicatie)     

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht of heeft u interesse in een interview met Belvilla? Neem dan contact op met Casper van Diemen via www.continews.nl/contact. Dit bericht is verzonden door Continews in opdracht van Belvilla.  

Over Belvilla  

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *