home Nieuws Restaurant LIZZ ontvangt eerste Michelinster

Restaurant LIZZ ontvangt eerste Michelinster

Het team van LIZZ heeft tijdens de feestelijke uitreiking haar eerste ster ontvangen van Michelin. ‘De ster voelt als een bevestiging dat we op de goede weg zitten.’ 

Zojuist daalde de bekende sterrenregen van Michelin weer neer in Nederland en LIZZ mocht tijdens een feestelijke ceremonie haar eerste ster in ontvangst nemen. Het culinaire instituut loofde met name de Franse keuken en het gebruik van Aziatische smaakmakers, fruit en regionale producten door Executive Chef Remco Kuijpers.

Kuijpers: ‘We zijn van één ding overtuigd: we bieden kwaliteit in alles wat de zintuigen van onze gasten prikkelt. Our restaurant is not only filling a stomach, its feeding souls. LIZZ is een plek waar we onze gasten verrassen en verwennen. De ster voelt als een bevestiging dat we op de goede weg zitten en dat dit gezien wordt door mensen die er verstand van hebben.’

Samen met maître Louis Grizeau maakt hij van een bezoek aan LIZZ een onvergetelijke ervaring. Grizeau kickt erop om moderne en uitdagende wijn-spijscombinaties te maken met de smaken van Kuijpers. De maître staat voor een nieuwe generatie en is jong van geest. Verwacht bij LIZZ dan ook veel wijnen van kleine wijnhuizen uit onbekende landen en streken op de kaart.

Michelin: ‘Met Remco Kuijpers heeft LIZZ een talentvolle chef in huis. Hij legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende technieken. Specerijen, fruit en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten een extra dimensie. In het mooiste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings aan toe!’

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
LIZZ opende in 2021 haar deuren als onderdeel van boutiquehotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS) en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip. Het voormalig klooster en weeshuis waarin WSHS is gevestigd stamt uit 1599 en is omgebouwd tot een luxehotel met 25 suites, Coffee & Cocktailbar COCO, de Jeruzalem Kapel, de Regentenkamer en restaurant LIZZ. Samen met ontwerpster Judith van Mourik, combineerden ondernemers Lennart en Sharon van Gastel luxe en design met historische aspecten en wisten ze samen een verrassend eclectisch geheel neer te zetten. WSHS trad direct toe tot Relais & Châteaux.

Sharon van Gastel: ‘Het krijgen van een ster blijft een momentopname. Iedere dag dezelfde hoge kwaliteit leveren, is het moeilijkste wat er is. We waarderen Remco en Louis dan ook enorm. Ze werken, ondanks de personeelstekorten, al jaren met hetzelfde team en het is echt verdiend dat zij allemaal deze prachtige beloning mochten ontvangen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *