Jeroen en Marleen Brouwer verkopen sterrenrestaurant De Loohoeve en openen nieuw restaurant in Groningen

Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo openen in het eerste kwartaal van 2022 hun nieuwe restaurant in de stad Groningen. Het restaurant, waarvan de naam later bekend gemaakt wordt, is gevestigd in de monumentale bijna 100 jaar oude Theresiakapel. De Loohoeve is verkocht en zal in de huidige vorm tot …

Rotterdam duurste stad voor een pannenkoek met suiker in Nederland

De herfst is onlangs begonnen en wat past daar nou beter bij dan een ouderwetse pannenkoek. Wie in Nederland een pannenkoek met suiker bestelt bij een pannenkoekenrestaurant, betaalt gemiddeld € 6,68 voor een pannenkoek. Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen van pannenkoekenrestaurants in de vijf grootste steden van Nederland. Wie denkt …

‘s Werelds eerste online koffieplatform TYPICA lanceert in Nederland

Vanaf 12 oktober is het internationale koffieplatform TYPICA in Nederland gelanceerd. Dit revolutionaire online initiatief maakt de weg vrij voor (kleinschalige) koffieproducenten en familiebedrijven om hoge kwaliteit groene koffiebonen op een duurzame manier te distribueren. Koffiebranders kunnen al vanaf één jute zak groene koffiebonen importeren. Ook hebben ze toegang tot exclusieve informatie over de koffieproducent …

Aanmelden voor Vakjury Awards geopend

Bij de Nederlandse Horea Prijzen worden dit jaar 5 Vakjury Awards uitgereikt en wel in de volgende categorieën; Restaurant van het Jaar Cafe van het Jaar  Cafetaria van het Jaar Koffiezaak van het Jaar Lunchroom/broodjeszaak van het Jaar Criteria Vakjury Wil je in aanmerking komen voor een Vakjury Award in jouw categorie? Stuur dan nu een …

Dennis van Asselt nieuwe directeur Nederlands Frituurcentrum

Dennis van Asselt (42) is de nieuwe directeur van het Nederlands Frituurcentrum (Frituurcentrum). Van Asselt gaat aan de slag om het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland verder de toekomst in te brengen. Ook gaat hij een rol spelen bij zaken die het Frituurcentrum uitvoert in opdracht van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Van …

Meer dan 120 jaar horeca ervaring staat voor je klaar!

Efficiency Applicatie Zijn jouw personeelszaken goed geregeld? Het zijn hectische tijden, onder andere door het enorme personeelstekort in de sector. Het allerbelangrijkste is nu dan ook om efficiënt te werk te gaan! Bij Horecaadviesbureau.nl kunnen wij je helpen alles te bundelen in één handige gepersonaliseerde app. Zo is het mogelijk om alle relevante informatie, trainingen, …

Magneet voor goede Horeca-medewerkers

De krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar binnen de horeca. Het winnen van een titel bij de Nederlandse Horeca Prijzen kan werken als een magneet voor goede ervaren horeca-medewerkers. Inmiddels is de stemfase bij deze verkiezing gestart. Maar aanmelden kan nog steeds, ook voor de vakjury. Meld je nu aan voor de verkiezing en win …

Zo kies je een domeinnaam voor je website

Als je een nieuwe horecazaak gaat openen, dan is het bedenken van een naam en het registreren van de domeinnaam voor je website een belangrijke stap. In dit artikel lees je waar je op moet letten. Wat is een domeinnaam? Een domeinnaam is een adres op het internet dat wordt gebruikt voor je website. Het …

Het gaat weer gebeuren! Wijntheater voor de vijfde keer op Gastvrij Rotterdam.

Het Wijntheater staat dit jaar voor de vijfde keer weer op Gastvrij Rotterdam 2021.Maandag 20 september starten register vinoloog Barbara Verbeek en oesterman Barend Havenaar en hun voltallige team met hun spetterende wijnshows. Onderwerpen als biologisch, natuurwijn & duurzaamheid in de wijnwereld worden besproken en wijnen uit onbekende landen als Armenië & Slovenië kun je …