Joost Deurloo is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Op 13 september heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2021 plaatsgevonden. Van de elf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo uit Bruinisse Nederlands Kampioen Oestersteken 2021. Onderleiding van een vakkundige jury, bestaande uit Caroline Verwijs (van Krijn Verwijs Yerseke B.V.), …

SVH tourt in Week van de Horeca door culinair Limburg als hart onder de riem voor lokale horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) sluit zich als partner van het eerste uur wederom aan als landelijke partner van de Week van de Horeca (voorheen Nationale Horecadag), om gezamenlijk campagne te voeren voor een verhoogde instroom van horecamedewerkers. De kick-off van deze XXL-editie is op Gastvrij Rotterdam en de week duurt van maandag 20 tot en …

FNV Horeca start campagne ‘Laat je horen voor een betere cao’

Maandag 13 september start FNV Horeca de campagne ‘Laat je horen voor een betere cao’. FNV Horeca nodigt alle horecamedewerkers in Nederland uit aan te geven welke afspraken zij in een nieuwe horeca cao terug willen zien; de huidige cao verloopt op 31 december 2021. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De horeca kampt met een …

2 tickets naar Ibiza voor Horeca-ondernemers

Horeca Vizier is opnieuw partner van de Nederlandse Horeca Prijzen. Uniek aan deze verkiezing is dat er in ieder gemeente van Nederland titels te winnen zijn. Een titel in jouw gemeente winnen is de manier om te laten zien dat horeca-medewerkers bij jou moeten komen werken en kan positieve aandacht en nieuwe gasten opleveren. Meld …

Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 18 augustus jl. is Nils Hendrikse, ijsbereider, patissier en eigenaar van Patisserie Soetenso in Leiden, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Nils heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meesterijsbereider worden. Na zijn inauguratie, die later dit jaar plaats vindt, mag Nils Hendrikse zich de 33ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen.  Meesterproef  De proef werd afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Luc Blok (Luciano IJssalons), Mark van Gaal (IJs & Spijs in Haps), Marcel Janssen (IJssalon Florence in Nederweert) en Secretaris …

Ondernemer in de horeca? Zo regel je eenvoudig je zaken bij de Belastingdienst

Als ondernemer heb je te maken met verschillende belastingzaken. Denk aan het doen van je btw-aangifte of de vennootschapsbelasting en het betalen hiervan. Hoe doe je dat? Dit kan op drie manieren: via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Welke manier werkt het beste voor jou? Ferry Hoogerheijde, voorlichter …

FOOD100 VAN 2021 IS BEKEND

Elk jaar presenteert Food100 vol trots 100 gevestigde leiders en aanstormende talenten die zich dagelijks hard maken voor beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen. Dit is de lijst met de vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. Van agrariër tot chef-kok “Een mooie afspiegeling van lefhebbers die anders durven, denken en doen binnen het …

Nog beter getrainde horecamedewerkers door samenwerking SVH en Apprendo

Apprendo Horeca en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) slaan de handen ineen om horecaondernemers te helpen bij het snel en goed onboarden en inwerken van nieuwe medewerkers. Bestaande en nieuwe klanten van Apprendo en SVH kunnen gebruik maken van de Apprendo app én de complete trainingsbibliotheek van SVH. Daarmee krijgen honderden horecabedrijven, van hotels tot cafés, …

Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca schuift door naar 2022

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca, georganiseerd door SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), schuift door naar 2022 vanwege de impact van de coronacrisis op de horeca en het horecaonderwijs. Dat heeft de wedstrijdcommissie besloten. Ook vorig jaar werd de wedstrijd verplaatst. Normaal gesproken zou de wedstrijd, net als ieder jaar, in juni starten. “We voelen ons als vanzelfsprekend geroepen om leerbedrijven, leermeesters, …

Afbouw steunpakketten komt te vroeg. Maatwerk hard nodig.

Bericht om te stoppen met de coronasteun komt hard aan bij horecaondernemers De abrupte afbouw van de coronasteunpakketten komt veel te vroeg. De horeca is sinds 26 juni (met 1,5 meter beperkingen) weer open en voor veel horecazaken zal het herstel nog lang duren. De meeste horecaondernemers kampen met grote cashflow problemen en er is …