Een bijzondere vriendschap leidt tot een succesvol horecaconcept

De eigenaren van succesvolle horecaconcepten als Burgerbar, Maoz en Nour Kebab hebben wederom de handen ineen geslagen en lanceren met hun kennis en ervaring een nieuw food concept genaamd: LAFFA. Vers, puur en authentieke Midden-Oosterse smaken in een streetfood setting. Wat is LAFFA?LAFFA is van oorsprong Irakees platbrood wat in veel Midden-Oosterse landen wordt gegeten. …

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel …

Hoe je meer gasten bereikt met goede online zichtbaarheid

Een gast die bij jou een reservering maakt heeft online al een zoektocht achter de rug. Het onderzoek begint meestal op Google en eindigt, als het goed is, op jouw website. Met de volgende tips verbeter je de online zichtbaarheid van je bedrijf, bereik je meer gasten en krijg je meer directe, commissievrije reserveringen. Je …

Wát missen we de horeca!

Hormax Horecamakelaars heeft met 5 kantoren onder de rivieren een groot bereik in horecaland en heeft doorgaans 200 horecabedrijven in de verkoop. Mede-eigenaar Ronald Loonen heeft in 25 jaar horecamakelaardij veel mee gemaakt, kon er zelfs een boek over schrijven, maar zou het hoofdstuk Corona zelf ook nooit verzonnen hebben. Hoe hij die heeft ervaren, …

Koks van de toekomst koken met minder zout, meer smaak

Leermodule minder zout smaakt naar meer De Middelbare Horeca School (MHS) van het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch vindt het belangrijk dat hun koks van de toekomst bewust zijn van hoe zij lekker én gezond kunnen koken. In samenwerking met de Nierstichting en haar partners leert de horecaopleiding studenten waarom (teveel) zout ongezond is …

Horecamedewerkers aan het werk houden is onze hoogste prioriteit

De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisteravond heeft de horecasector meer slecht dan goed gedaan, vindt FNV Horeca. Door verwarrende en feitelijk onjuiste uitspraken heeft het Kabinet een dusdanig somber toekomstbeeld voor de horeca gecreëerd dat de uitstroom van horecamedewerkers nu echt gaat beginnen. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Ook al …

Nul perspectief: gitzwart scenario horeca dreigt

Kabinet gijzelt horeca zonder wetenschappelijke onderbouwing Ook de komende maand kan de horeca niet op versoepelingen rekenen. Naast een update van de huidige stand van zaken, kondigden premier Rutte en minister De Jonge vanavond aan dat er – gezien het stijgende aantal besmettingen – geen ruimte is voor versoepelingen rondom de feestdagen. Wel werd benadrukt …

KHN: Kick-off landelijke actie #BlackMonday groot succes

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trapte de landelijke campagne #BlackMonday vanmorgen officieel af op het Plein in Den Haag, door een aantal Kamerleden symbolisch de sleutel van de horeca te overhandigen. Met de actie wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omgaande met aanvullende steun en perspectief komt, meer dan 50% van de …

Wine Professional 2021 gaat helaas niet door.

We hebben er de laatste maanden hard voor gestreden, maar de kogel ging deze week definitief door de kerk: met het oog op de meest recente ontwikkelingen en maatregelen rondom de coronapandemie heeft organisator The Wine & Food Association besloten om de vakbeurs Wine Professional 2021 niet door te laten gaan.  Na maandenlang overleg met diverse belangengroepen …

Horecabedrijf stopzetten: het kan ook zónder faillissement

Veel horecabedrijven staat het water aan de lippen als gevolg van Corona. Veel ondernemers denken dan ook aan stoppen. Daarbij valt al gauw het woord faillissement. Maar dat is eigenlijk het laatste wat een ondernemer moet willen. Een faillissement levert altijd schade op en betekent vaak ook een persoonlijk drama. De horecaondernemer die nu de …