Big Bread Cafetaria aan de Mackaylaan in Naarden: Beste ondernemer van 2021

Naarden- De top 3 ondernemers van Big Bread Kitchen landelijk in 2021 zijn bekendgemaakt. Tijdens een feestelijke dag voor aangesloten ondernemers en partners werden deze in het zonnetje gezet. De winnaar en nummer 1, Calvin Schut eigenaar van Big Bread Naarden, heeft daarbij een bijzondere prestatie geleverd. Na zeven maanden al de beste Dat Calvin …

Sterrenchef Servais Tielman en compagnons openen Smullies Maastricht

Maastricht is per 10 maart 2022 een bijzondere patisseriezaak en ijssalon rijker. Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende er met zijn compagnons ‘Smullies’, een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milkshakes en koffie. Smullies is gevestigd aan de Frankenstraat 198 en heeft een opvallend interieur in de kleuren pastelroze …

BARBARA…. terroir meets merroir

Mijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal en schelpdierenboek.Dit boek vertelt alles over de geschiedenis van schaal & schelpdieren, herkomst, bereidingswijze en hoe je de zeevruchten eet. Het boek heeft ondertussen de dikte van …

Hoger scoren in de Zoekmachine

Basis SEO voor je blog De vorige keer schreef ik over het starten van een blog als marketingtool. Door in je blogartikel ook aandacht aan SEO te besteden zul je hoger scoren in de zoekresultaten. Met de vijf basis SEO stappen in dit artikel is dat gemakkelijker dan je denkt. Wat is SEO? De afkorting …

Oproep aan kabinet: open de horeca en bied horecamedewerkers perspectief

Nu er voor de horeca opnieuw geen versoepelingen zijn aangekondigd, neemt de onzekerheid bij horecamedewerkers verder toe. De beperkingen en het gebrek aan toekomstperspectief lijden niet alleen tot onmacht, baanverlies en een voortdurende uitstroom van medewerkers, maar maken het voor de sector ook enorm lastig om mensen te blijven enthousiasmeren voor een baan in de …

Restaurant Ambrozijn Valkenburg geopend door Sven en Joëlle Nijenhuis

Op 4 december 2021 hebben chef Sven en gastvrouw Joëlle Nijenhuis de deuren van hun restaurant Ambrozijn in Valkenburg geopend. Het fine-dining-restaurant is gevestigd in de voormalige Irenekerk aan de Plenkertstraat 45 in Valkenburg. Uniek voor Limburg is het zogenaamde one-table-restaurant op de begane grond, waar gasten rond de open keuken aan de chef’s table …

Eerste geslaagden SVH Leermeester+ voor meer vakbekwaam personeel

Na een succesvolle pilot zijn de eerste negen kandidaten geslaagd voor het nieuwe branche-examen Leermeester+. Dit examen heeft SVH in het leven geroepen om opleiden op de werkvloer nog meer te stimuleren. Een Leermeester+ begeleidt lerende medewerkers op de werkvloer of op school, waarna ze op basis van SVH Praktijkbewijzen een branchediploma kunnen halen. Voor …

Verlenging avondlockdown een bittere pil voor horecaondernemers

Compensatie Q1 is welkom én noodzakelijk. Nu doorpakken met exit strategie. Vanavond maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat de huidige maatregelen tot en met 14 januari worden verlengd. Hiermee hoopt het kabinet de dalende trend van de coronacijfers door te zetten. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het uitermate teleurstellend dat de lockdown …