
Een jaar na de verkoop van hun restaurant Koriander in Drachten, openen chef Jan (61) en gastvrouw Corry (56) Gaastra hun nieuwe restaurant Bisque in Groningen. Het restaurant is gevestigd op de locatie van het voormalige restaurant Alice aan de Verlengde Hereweg aan de zuidkant van de stad Groningen.
Het pand
werd opgeknapt en voorzien van een compleet nieuw interieur.
Jan en Corry Gaastra: “De plannen om bij ons thuis een kleinschalige bed &
breakfast te beginnen waar we zouden koken voor onze gasten hebben we
ingewisseld toen we dit pand in Groningen tegenkwamen. We kennen Groningen goed
en het is een fijne grote stad met bedrijvigheid en de gezelligheid van een
universiteitsstad. Ook het achterland met Haren en Paterswolde op een steenworp
afstand is aantrekkelijk.”
Jan Gaastra: “Ik blijf koken in mijn eigen stijl. Dat betekent lekker en herkenbaar eten gebaseerd op de Franse keuken, modern gepresenteerd en betaalbaar. Vanzelfsprekend maken we alles ambachtelijk in eigen keuken, ook het brood en de patisserie. Naast het menu is er een kleine à la carte kaart met specials. De specials zijn klassiekers die ik vaak al jarenlang kook, zoals mijn bisque. En natuurlijk vergeten we ook de liefhebber van de vegetarische keuken niet. Een viergangenmenu kost 45 euro.”

In de keuken wordt Jan Gaastra geassisteerd
door twee koks, aan de voorkant nemen Corry Gaastra en dochter Sabine Gaastra
de honneurs waar. Bisque is vernoemd naar de smaakvolle schaaldierensoep, een
van de lievelingsgerechten van de chef. Jan Gaastra: “Als ik uit eten ga eet ik
graag bisque. Daarnaast is bisque een goede graadmeter voor de kookkunsten van een
kok. De bisque was in Koriander al een van de klassiekers en vanzelfsprekend
staat hij in Groningen ook op de kaart.”

Het restaurant biedt plaats aan 30 gasten. Corry Gaastra: “We houden van een ruim opgezet restaurant waarin de gast veel privacy heeft. Ook zonder de anderhalvemeter-voorschriften in verband met het coronavirus stonden de tafels al ver uit elkaar, we leveren nu amper stoelen in. Het restaurant is volledig op de schop gegaan. Het is ingericht met warme tinten en comfortabele lederen stoelen en banken. Het resultaat is een restaurant met een intiem huiskamergevoel.”
Restaurant Bisque ligt aan de zuidkant van
de stad Groningen aan de Verlengde
Hereweg 46 in de wijk Helpman Oost. Bisque is geopend
van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur.
Meer informatie is te vinden op de website www.restaurantbisque.nl/.
Over Corry en Jan Gaastra
Gastvrouw
Corry en chef Jan Gaastra openden in 1995 hun restaurant Koriander in het
Friese Burgum (Bergum), dat ze in 2000 verhuisden naar Drachten. Corry was
afkomstig uit het onderwijs en Jan had na zijn koksopleiding bij bedrijven als
Lauswolt in Beetsterzwaag, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en Excelsior in
Amsterdam gewerkt voor ze hun eigen restaurant startten.
Met hun goede keuken en hartelijke gastvrijheid behaalde het paar met Koriander
veel successen. Het restaurant verwierf in 1999 een Michelinster en stond in
toonaangevende restaurantgidsen.
In 2019
verkochten zij Koriander om in juli 2020 restaurant Bisque in Groningen te
openen.
Bisque is vernoemd naar die heerlijke schaaldierensoep met zijn intense smaak
en die een van de favoriete gerechten is van Jan Gaastra.