Klaar voor de feestdagen?

Het is alweer september. De vakanties zijn voorbij en de feestdagen staan voor de deur. De eerste nieuwsbrief met een promotie voor een kerstarrangement en nieuwjaarsborrel heb ik al ontvangen.

Heb jij voor de feestdagen ook een mooi arrangement? Dan is het nu tijd om dit op je website te zetten en te starten met de online promotie. In dit artikel geef ik je enkele tips.

Begin op tijd

Er gaat enige tijd overheen voordat Google nieuwe informatie die je op je website zet in de zoekresultaten laat zien. Daarom raad ik je aan ruim op tijd te beginnen. Een voorbeeld van een goed tijdschema is als volgt:

  • 3 tot 4 maanden vooraf: zet het arrangement op je website en deel af en toe een link naar het arrangement in je nieuwsbrief en op sociale media.
  • Tot 1 maand vooraf: deel het arrangement regelmatig op sociale media en zet het nog een keer in je nieuwsbrief.
  • Tot een week vooraf: nog niet volgeboekt? Deel het arrangement dan nog een paar keer ter herinnering.
  • Annulering ontvangen? Zet een last minute aanbieding op sociale media of in de nieuwsbrief en de kans groot dat je snel een nieuwe reservering ontvangt.

Een aparte pagina voor je arrangement

Maak voor ieder arrangement een aparte pagina. Deze zogenaamde landingspagina scoort goed in de zoekresultaten en kun je gemakkelijk op sociale media delen.

Geef deze pagina een duidelijke titel en geef aan wat het arrangement inhoudt. Voeg een aantal passende foto’s toe en zorg dat op die pagina direct een reservering gemaakt kan worden. Zet op de home pagina, in de agenda, bij de menukaart en bij het reserveringsformulier een linkje naar het arrangement.

Had je vorig jaar al een pagina voor het kerstarrangement? Maak dan geen nieuwe pagina maar pas de oude pagina aan. Daarmee voorkom je dat Google verschillende oude kerstarrangementen met oude prijzen vindt.

Deel het arrangement in je nieuwsbrief

Waarschijnlijk heb je een adressenbestand met de e-mailadressen van mensen die al eerder in jouw restaurant te gast waren. Gebruik deze mailinglijst om je arrangement onder de aandacht te brengen. Gebruik hiervoor een nieuwsbriefprogramma.

www.horecawebservice.nl