02/07/2013 Nieuws

Bierliefhebbers maken zich op voor 3e editie Bierfestival Groningen!

Martinikerk het schitterende decor voor dit bijzondere evenement

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april vindt de derde editie van Bierfestival Groningen plaats. Na twee succesvolle jaren is de Martinikerk weer het schitterende decor voor dit bijzondere evenement. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zullen vertegenwoordigd zijn in Groningen. Ook dit jaar worden er veel nieuwe en verrassende bieren geschonken. Naast de proeverij zijn er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Voor een ieder die affiniteit heeft met speciaalbier; houd het tweede weekend van april vrij in de agenda.

Bierfestival Groningen en de Martinikerk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De unieke ambiance in de kerk in combinatie met de aanwezige brouwerijen creëren een bijzondere sfeer. Er worden meer dan 125 bieren van de tap geschonken en daarnaast worden diverse bieren op fles gepresenteerd. Er zijn bieren uit de hele wereld vertegenwoordigd tijdens het festival. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal hun eigen stand waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht wordt. Op deze manier probeert de organisatie de kwaliteit naar haar bezoekers te waarborgen.

De organisatie heeft dit jaar verschillende wedstrijden georganiseerd. Zo worden amateurbrouwers uitgedaagd het beste ‘Weizenbier’ te brouwen. Deze wedstrijd wordt gejureerd door verschillende bierexperts. Het bier van de winnaar wordt op Texel commercieel gebrouwen en zal in de maand augustus verkrijgbaar zijn in alle ABT cafés van Nederland, daarnaast zal het ook in de Mitra worden verkocht. Professionele brouwerijen strijden om de titel: ‘Beste Lentebok van Nederland!’. Naast een officiële juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt voor laatstgenoemde wedstrijd.

Bezoekers krijgen een zeer boeiend programma aan masterclasses voorgeschoteld. Nationale- en internationale prominente bierkenners verzorgen een interessante masterclass waarin zij over verschillende bierthema’s vertellen en verrassende bieren laten proeven. Giovanni Campari van Birrificio Del Ducato (I) zal een workshop op vrijdagavond verzorgen. De Engelse auteur en bier- en spijskenner Melissa Cole zal een masterclass geven op de vrijdag- en zaterdagavond. Verder zullen de masterclasses gegeven worden door Toon van de Broek (NL), Des de Moor (Eng), Susanne Hecht (D) en tot slot bieroloog Peter van der Arend (NL). Kaarten voor de masterclasses zijn €12,50 inclusief diverse bieren. Voor meer informatie, het programma en de kaartverkoop kun je terecht op onze website.

Tot slot zal ‘Bier & Spijs’ ook weer duidelijk naar voren komen tijdens het festival. Diverse horecazaken verkopen verschillende hapjes die uitstekend te combineren zijn met verschillende speciaalbieren. In het verlengde hiervan is er ook een wedstrijd georganiseerd voor horecazaken uit Nederland. Zij worden uitgedaagd de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren. Bierfestival Groningen is door haar veelzijdigheid, haar unieke omgeving en de vele bieren dé plek waar je als liefhebber geweest moet zijn!

“Bierfestival Groningen. Horen, zien, ruiken, proeven en genieten”!

Voor meer informatie en kaarten wordt u verwezen naar www.bierfestivalgroningen.nl