Op 7 t/m 10 januari 2019 vinden de Nationale Kampioenschappen Koken plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. De competities spelen zich af in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde in Hal 7 van het RAI.
De NK-wedstrijden vinden plaats in open keukens, waardoor geïnteresseerde bezoekers direct vanaf de opening van de beurs met de strijdende deelnemers kunnen meekijken.
HANOS Gouden Koksmuts, NK Leermeester/Leerling en NK Jonge Koks-opdracht:
De deelnemers van de NK-wedstrijden koken met een black box met daarin verplicht te verwerken producten. De amuse dient gemaakt te worden uit de black box en voor het voorgerecht bevat de box vis en/of schelp- en schaaldieren. Kalfsvlees zal een grote rol spelen in het hoofdgerecht. Ten slotte zitten er voor het dessert twee producten in de black box, die verplicht verwerkt moeten worden.
Alleen door de deelnemende HANOS Gouden Koksmuts-teams moet er ook een tussengerecht worden gemaakt vanuit de black box. Deze moet vegetarisch zijn en zorgt ervoor dat de teller uitsluitend voor deze deelnemers op 4-gangen komt te staan.
The Dobla Pastry Battle-opdracht:
The Dobla Pastry Battle bestaat uit de 3 wedstrijdrondes, waarvan het thema “All Time Favorites” is: klassieke gerechten in een nieuw jasje, die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken. In de eerste ronde bereiden de deelnemers een Charlotte Russe, in de tweede ronde worden zoete friandises verzorgd en in de laatste ronde draait het om
de producten uit de black box. Een uitgebreidere uitleg over de verschillende onderdelen
is hier terug te vinden.
Horecava 2019
De NK-wedstrijden worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De beurs vindt plaats van maandag 7 t/m donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam en is geopend van
10.00 – 18.00 uur. Meer informatie over de Horecava is te vinden op www.horecava.nl.
De Horecava is ook te volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube.