Proefschrift Restaurants 2021 -awardwinnaars bekendgemaakt

Maandag 22 maart zijn de acht Proefschrift Restaurant Awardwinnaars bekendgemaakt. Daarnaast is per prijscategorie een top 10 van de hoogst scorende restaurants gepubliceerd.

Acht Proefschrift Restaurant Awards
Het aantal Restaurant Awards is kleiner dan bij voorgaande edities. Onder invloed van de pandemiemaatregelen konden de meeste restaurants niet dezelfde gastronomische ervaring bieden als in een gewoon jaar. Bovendien waren ze niet het hele jaar geopend. Daarnaast maakten de veiligheidsprotocollen (1,5 meter, mondkapjes, etc.) het voor Proefschrift bijzonder moeilijk om de traditionele showcases voor jonge restauranttalenten te organiseren. Toch hebben al die restaurants alles op alles gezet om er het beste van te maken en vaak om überhaupt te overleven in deze crisis. Om al die gemotiveerde en gepassioneerde professionals een hart onder de riem te steken heeft Proefschrift toch besloten een aantal Awards uit te reiken. Net als bij Diamonds Ranking hebben we bij het toekennen onze ervaringen van de afgelopen drie jaar laten meetellen.

Beluister hier de podcast over de Proefschrift Restaurant Awards: 
Spotify | Apple | Anchor
Proefschrift Restaurant – topscores per categorie
Lockdowns en 1,5 meterregels hebben grote gevolgen gehad voor het restaurantwezen. Een strenge beoordeling louter op basis van het afgelopen jaar zou unfair zijn en een zeer vertekend beeld opleveren. Restaurantbezoeken waren noodgedwongen onregelmatig en vonden soms plaats onder lastige omstandigheden. Het menuaanbod werd in veel gevallen ingekrompen, de personele bezetting was dikwijls niet optimaal, om nog maar te zwijgen over de sfeer wanneer alles op afstand gebeurt en de bezettingsgraad zeer beperkt wordt gehouden. Net als bij de Diamonds Ranking die Proefschrift twee weken geleden heeft geïntroduceerd, is de beoordeling van de restaurants in de vier prijscategorieën daarom een samenvatting van de afgelopen drie jaar. Daarbij is ook de cijferwaardering aangepast aan de omstandigheden.
Podcast Sommeliers
De nieuwste Proefschrift podcast in het kader van de Wine Professional Limited Weeks: een gesprek met drie sommeliers over hoe ze 2020 ervaren hebben, de rol van de sommelier in de komende jaren en wat de verwachtingen zijn. Aan tafel zitten: Bjorn van Aalst – Restaurant Vermeer, Amsterdam (Gastheer van het Jaar, Proefschrift Restaurants Awards 2021); Wouter Aalst – Wijnbar Paskamer, Amsterdam; Saskia Smeenk – Restaurant Felix, Amsterdam. Hans van de Meeberg (Misset Horeca/Proefschrift) is de gespreksleider.

Beluister hier de podcast:
SpotifyAppleAnchor

Wine Professional Unlimited Weeks 2021
In het kader van de online versie van Wine Professional publiceren we een aantal weken lang diverse video’s en podcasts. U vindt ze per dag op de Webinar-pagina. Daarnaast openen we op proefschrift.nl dagelijks Wine Professional Boxen van onze virtuele exposanten. Een overzicht van de reeds gepubliceerde en de komende boxen vindt u hier.