Rotterdamse vrienden brengen hun wijnliefde naar Nederland

Vier wijnvrienden uit Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om hun liefde voor wijn te delen met liefhebbers. Op dekleinewijnboer.nl bieden zij verborgen pareltjes aan uit Italië, Frankrijk en Duitsland. Verrassende, betaalbare wijnen en champagnes van kleine wijnbedrijven met niet meer dan 10 hectare wijngaard. En voor dezelfde prijs die je aan de deur bij de boer betaalt.

Guy Daniëls importeert al jaren champagne van kleine boeren, Wilbert van Twuijver heeft in Italië zijn eigen wijngaard, Hendrik Jan IJsinga bezoekt wijnboeren en -beurzen over de hele wereld en Sander Kroeze is een scherp proever van wijnen.

Zelfde prijs als bij de wijnboer

Hun eerste wijnvondsten zijn de champagnes van Belin en Marquette, kleine ambachtelijke champagnemakers, die Guy Daniëls zelf al jaren met succes naar Nederland brengt en nu opgaan in het aanbod van de Kleine Wijnboer. Het avontuur werd voorgezet in de Val d’Orcia, een oogstrelend gebied in Toscane, Italië, op een steenworp afstand van Montalcino, waar de beroemde Brunello wijn vandaan komt. Hier heeft Wilbert van Twuijver zijn eigen kleine wijngaard en ontmoette hij twee uitzonderlijke gepassioneerde kleine wijnmakers: Campotondo en Poggio Grande.

Andere ontdekkingen volgden in de Saar in Duitsland met de witte wijnen van Weingut Cantzheim, in San Gimignano (Toscane) met zijn beroemde witte Vernaccia wijnen en in Montalcino met een Brunello van wellicht het kleinste wijnhuis die deze beroemde wijn mag maken.

Wilbert: “We werken alleen met wijnboeren die alles zelf doen, familiebedrijven die de ambacht van wijn maken al meerdere generaties in het bloed hebben. Daar gaan we verschillende keren op bezoek om te kijken, te ruiken en te proeven of de kwaliteit van de wijn goed en stabiel is en te kijken hoe de wijnboer zijn ambacht uitvoert. Alleen de beste, de allerlekkerste en meest bijzondere wijnen halen we in een beperkte oplage naar Nederland.”

Bij dit alles komt dat als gevolg van Corona veel kleine wijnboeren het lastig hebben. De lokale horeca is dicht en toeristen blijven weg. Ook wijntoeristen die het leuk vinden om wijnhuizen te bezoeken tijdens hun vakantie, missen deze uitstapjes. 

Wilbert: “Met het aanbod van de Kleine Wijnboer snijdt het mes aan twee kanten en kunnen deze mensen toch vanuit huis hele mooie en lekkere wijnpareltjes ontdekken.”

www.dekleinewijnboer.nl