Tripadvisor voor restaurants

Tripadvisor is het grootste reisplatform ter wereld, met meer dan 8,5 miljoen bedrijfsvermeldingen van onder andere restaurants, hotels en andere reisgerelateerde locaties.

De website en app van Tripadvisor worden maandelijks door meer dan 450 miljoen mensen gebruikt  voor het zoeken, reserveren en beoordelen van bedrijven. Het is daarom  een belangrijk marketingkanaal om onder de aandacht van potentiële gasten te komen, met name voor restaurants in plaatsen die veel door toeristen worden bezocht.

Zet je restaurant op Tripadvisor!

Een vermelding op Tripadvisor is gratis. Omdat iedereen een bedrijf kan toevoegen is er een grote kans dat jouw bedrijf al op het platform staat. Claim je vermelding of voeg je restaurant gratis toe. Vul het bedrijfsprofiel aan met alle gevraagde informatie.

Als je het reserveringssysteem van de TheFork gebruikt dan kunnen de bezoekers van jouw bedrijfsvermelding daar direct een tafel reserveren. Hou er rekening mee dat TheFork voor die reserveringen € 2,51 per couvert in rekening brengt.

Optioneel kun je voor extra promotiemogelijkheden op Tripadvisor adverteren en je vermelding upgraden met Tripadvisor Premium, Tripadvisor Menu Connect en de Review Hub. De abonnementsprijzen zijn afhankelijk van de locatie en concurrentie van jouw restaurant. Daarom zie je de prijzen alleen als je bent ingelogd als beheerders van jouw bedrijfsvermelding.

De ranking van Tripadvisor

De volgorde van de bedrijven op Tripadvisor is gebaseerd op de populariteitsscore. Deze score is gebaseerd op de kwaliteit, de recentheid, het aantal beoordelingen en de consistentie in de loop van de tijd.

  • Restaurants met hogere beoordelingen staan hoger in de ranking.
  • Recente beoordelingen tellen zwaarder mee dan oude beoordelingen.

Betaalde abonnementen hebben géén invloed op de ranking. Met Tripadvisor Premium kom je dus niet automatisch hoger in de ranking. Restaurants die adverteren komen wél bovenaan op een gesponsorde plaats, boven de normale ranking te staan, maar dit heeft geen invloed op de ranking zelf.

Tripadvisor premium

Tripadvisor Premium is een abonnement voor restauranthouders. Met dit abonnement krijg je extra mogelijkheden om je restaurantprofiel op het Tripadvisor-platform te verbeteren en te promoten. Je kunt bijvoorbeeld een diashow maken en foto’s en beoordelingen selecteren die dan in je bedrijfsvermelding enigszins worden uitgelicht. Je kunt je afvragen hoeveel invloed dat op de restaurantkeuze heeft.

Een interessante optie is de concurrentie-analyses die je met dit abonnement kunt maken. Hiermee maak je verschillende vergelijkingssets waarin je jouw restaurant met vijf andere restaurants vergelijkt op beoordelingen, managementreacties en aantal foto’s. Vergelijk bijvoorbeeld de 5 dichtstbijzijnde restaurants en de top 5 restaurants die dezelfde keuken voeren.

Adverteren op Tripadvisor

Door te adverteren op Tripadvisor koop je een gesponsorde eerste plaats in diverse overzichten met restaurants. Het werkt eenvoudig, je hoeft alleen de looptijd van de campagne en het budget per dag op te geven. Je betaalt alleen als iemand op jouw advertentie klikt.

Hou de vinger aan de pols en bereken maandelijks hoeveel advertentiekosten je per reservering betaalt. Doe dat zeker als je TheFork gebruikt, want door te adverteren krijg je meer reserveringen via Tripadvisor en indirect dus ook een hogere rekening van TheFork.

Tripadvisor Menu Connect

Met Tripadvisor Menu kun je je menukaart op Tripadvisor maken en deze samen met je openingstijden, adres- en contactgegevens publiceren op Tripadvisor, TheFork, Google Bedrijfsprofiel, Facebookpagina, Yelp en OpenTable.

Tripadvisor Review Hub

Tripadvisor Review Hub geeft je één centraal dashboard om de reviews van Tripadvisor, Google, Facebook en TheFork te bekijken en erop te reageren. Je kunt sjablonen voor snelle reacties maken, en je krijgt samengevatte inzichten over de ontvangen beoordelingen.

Meer informatie of hulp nodig?

Je hebt nu alle informatie om met Tripadvisor aan de slag te gaan. Heb je hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder.

John-Pierre Cornelissen
Horeca Webservice
06 – 1838 5549
www.horecawebservice.nl
info@horecawebservice.nl