Winnende restaurants in 355 gemeenten en Top 10 leukste restaurants per provincie bekend

De stemfase bij de 7e editie van de Verkiezing van het Leukste Restaurant is afgelopen. In alle 355 gemeenten van Nederland zijn de winnaars van deze publieksverkiezing inmiddels bekend. Tot aan het Award Festival waar de winnende restaurants gehuldigd worden blijft het even spannend welke restaurants provinciewinnaars zijn geworden en welke restaurants zich een jaar lang het leukste restaurant van Nederland mag noemen. De Top 10 per provincie is al wel in willekeurige volgorde terug te vinden op www.restaurantverkiezing.nl

Award Festival in Amsterdam voor winnende restaurants

In de loop der jaren heeft de award uitreiking van de Verkiezing van het Leukste Restaurant plaats gevonden in bijvoorbeeld het Kurhaus in Scheveningen, Kasteel de Hoge Vuursche in Baarn en Studio’s Aalsmeer. “Sinds de editie in 2017 kunnen ook de restaurants die winnaar zijn geworden in hun gemeente zich laten huldigen. Daarmee is de Award Uitreiking een veel grotere happening geworden. In 2018 waren er ruim 900 restauranthouders aanwezig om hun award in otvangst te nemen en de titel te vieren met hun team. Voor deze editie is gekozen om de uitreiking te laten plaats vinden in de setting van een Award Festial. Dit vindt op maandagmiddag 15 april aanstaande plaats bij Thuishaven in Amsterdam. Een toplocatie en ook qua parkeren heel betaalbaar.” Aldus Niels Groot namens Vote Company dat de verkiezing organiseert in samenwerking met de vakmedia Gastronomie en Horeca Vizier.

Miss Nederland, Kim Kötter en DJ’s van Radio 538 huldigen restaurants

Tijdens deze feestelijke uitreiking worden de gemeente winnaars in het zonnetje gezet en worden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Miss Nederland. De presentatie is in handen van niemand minder dan Kim Kötter. Deze editie is er gekozen om restaurants vooral hun titel met hun hele team te laten vieren. De DJ’s van Radio538 zorgen voor een mooie show.

Kaarten voor het Award Festival kunnen momenteel nog met vroegboekkorting worden besteld via www.restaurantverkiezing.nl

Ruim 100.000 bevestigde stemmen

Meer dan 100.000 mensen brachten een bevestigde stem uit. “Daarmee is de verkiezing groter dan ooit” aldus Niels Groot van Vote Company dat de verkiezing organiseert in samenwerking met Horeca Vizier en Gastronomie.